Răspuns :
{[(a:2)+a]:3}:2=13.
[(a:2)+a]:3= 13·2
[(a:2)+a]:3=26
(a:2)+a= 26·3
(a:2)+a= 78
Înmulţim relaţia cu 2.
a+2a=156
3a=156
a=52.
[(a:2)+a]:3= 13·2
[(a:2)+a]:3=26
(a:2)+a= 26·3
(a:2)+a= 78
Înmulţim relaţia cu 2.
a+2a=156
3a=156
a=52.
= [( a : 2 + a ) : 3 ] : 2 = 13
[( a : 2 + a ) : 3 ] = 13 x 2
[( a : 2 + a ) : 3] = 26
(a : 2 + a) = 26 x 3
( a : 2 + a ) = 78
a:2 = 78 -a
a = ( 78 - a ) x 2
a = 156 - 2a
2a + a = 156
3a = 156
a = 156 : 3
a = 52
[( a : 2 + a ) : 3 ] = 13 x 2
[( a : 2 + a ) : 3] = 26
(a : 2 + a) = 26 x 3
( a : 2 + a ) = 78
a:2 = 78 -a
a = ( 78 - a ) x 2
a = 156 - 2a
2a + a = 156
3a = 156
a = 156 : 3
a = 52
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și vă încurajăm să ne salvați în lista de favorite!