Răspuns :
Autorul a vrut probabil sa asemuiasca soarele cu intelepciunea, deoarece e bogat in frumusete si stralucire la fel cum este intelepciunea. De fapt, primul vers este o metafora, pentru ca un om nu se poate inchina soarelui, decat daca e egiptean si crede ca soarele este dumnezeu. Dar in cazul de fata, autorul a vrut de fapt sa se inchine ,,intelepciunii``
In al doilea vers, autorul incearca sa descrie sufletul sau ca fiind o fantana, pentru ca inima e atat de mare incat poate cuprinde toata dragostea, toata puterea si toata intelepciunea pamantului. In concluzia mea, totul se refera la dorinta autorului de a fi intelept.
Sper ca te-am ajutat!
Sunt scriitoare!
Autorul încearcă ca prin intermediul metaforei "Mă-nchin la soarele-ntelept" să umanizeze soarele. Autorul își arată slăbiciunea deoarece el se simte "mic" în fața "înțeleptului", fiind motivată și de această admirație a autorului care vede soarele ca pe o zeitate. în cel de al 2-lea vers ne este prezentat sufletul autorului acest fiind foarte mare, dar "roata alba" care reprezintă păcatul îi pătează sufletul și simte o ușoară învinovățire. Sper că ți-am fost de ajutor.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și vă încurajăm să ne salvați în lista de favorite!