Răspuns :
Se asaza inintea unui substantiv sau pronume in G, inaintea unui adjectiv posesiv sau a unui numeral ordinal si leaga, de obicei, numele obiectului posedat de cel al posesorului; se numeste posesiv, deoarece indica posesia (apartenanta) si genitival deoarece intra in componenta intrebarii genitivului
Articolul posesiv sau genitival insoteste un substantiv ori un pronume la genitiv sau intra in componenta pronumelor posesive si a numeralelor ordinale: al colegului, al lui¸ al sau, aldoilea. Denumirea ‘posesiv’ vine de la faptul ca, in majoritatea cazurilor, acest articol preceda un substantiv sau un pronume cu functia de atribut, care indica pe posesorul unui obiect: è caiet al colegului ; caiet al sau.obiectul posedat posesorul obiectului ‘caiet’ obiectul posedat posesorul obiectului ‘caiet’ .
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și vă încurajăm să ne salvați în lista de favorite!