👤

FRAGMENTE DIN LECTURI CARE SA ILUSTREZE FENOMENE ALE NATURII



Răspuns :

Iarna- Vasile Alecsandri( si eu am avut aceeasi tema,eu asta am scris)
"Din vazduh cumplita iarna cerne norii de zapada,"
Viscolul- Vasile Alecsandri
"Crivatul din meazanoapte vajaie prin vijelie,"
Tunetul- Vasile Alecsandri
"Pe lanul lung si verde, cu graul rasarit,
 O umbra calatoare sa-ntinde-ncet si trece,"
Tunetul- Vasile Alecsandri
"Vazduhul bubuieste!... pamantul desmortit
Iarna 
de Vasile Alecsandri Din văzduh cumplita iarnă cerne norii de zăpadă, Lungi troiene călătoare adunate-n cer grămadă; Fulgii zbor, plutesc în aer ca un roi de fluturi albi, Răspândind fiori de gheață pe ai țării umeri dalbi. Ziua ninge, noaptea ninge, dimineața ninge iară! Cu o zale argintie se îmbracă mândra țară; 
Ploaie de primavara 
de Ion Luca Caragiale Cand ploua lin in primavara, Toti zic: „Sa dea Domnul sa dea!” Si de te culci pe prispa-afara, Mai vezi pe cer si cate-o stea... E cald, si ploaia racoroasa Ozon in aerul curat In urma-i lasa; dragastoasa Natura-i toata un pupat.
Ploaie de toamna 
de Daniel Ciolacu De patru zile ploua ne-ncetat, e mare curgere de apa si de timp, si nu stiu norii ce-au, parca-s bolnavi de melancolice tristeti subite.
E seceta mare 
de Adrian Paunescu Căldura mă-nmoaie, la umbră m-alungă, E vară, e foc, este cald, Uscat-s-au viile, pepenii, toate, Nici apă nu este, nici vântul nu bate Şi Domnul uitat-a de noi! Soarele arde puternic de parcă Scânteile-aruncă pe noi, E vară, e foc, este moarte, E secetă mare, nici vântul nu bate, Şi Domnul uitat-a de noi!
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Geografie. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și vă încurajăm să ne salvați în lista de favorite!


Ze Questions: Alte intrebari